martes, 25 de enero de 2011

Projecte



Finalment s'ha acceptat el projecte del Fernando i la Mireia per al Centre d’atenció integral per a nens afectats amb el VIH; això ha estat un important motiu d’alegria!.

La situació dels infants afectats per VIH en la regió de Djoum és una realitat que no està essent atesa en un sentit ampli, són dels col·lectius més vulnerables que existeixen actualment al país i perquè alhora es pretén fer tot una tasca paral·lela de sensibilització a la resta de la població.

Si bé el govern camerunès garanteix la gratuïtat en la distribució dels medicaments aquests no arriben a la població en la seva totalitat, principalment per la seva dispersió geogràfica i pel desconeixement que existeix entre la població d’aquesta malaltia. A tot això s’afegeix que existeixen greus problemes de rebuig cap a totes aquestes persones i cap aquesta malaltia. Molts nens moren sense un diagnòstic.

La intenció d’obrir un centre d’aquestes característiques es fonamenta en crear un espai que pugui garantir no solament l’atenció mèdica, sinó també aspectes com la nutrició  o el suport psicològic i afectiu.

Aquest centre vol acollir nens i nenes de manera permanent, a més a més de proporcionar una atenció externa.

Amb aquesta atenció personalitzada es pretén dotar d’esperança i fortalesa a tots aquests infants per a que en el futur visquin de la millor manera possible amb la seva malaltia.

Es preveu començar a construir aquest centre cap al mes de setembre de 2011.


1 comentario:

  1. MOLTES FELICITATS Mireia i Fernando!!! Estic molt contenta amb el vostre assoliment del projecte pel que tant deveu haver lluïtat. No deu haver esta fàcil, m'imagino, peró amb la vostra constància ho heu aconseguit. ENHORABONA. Us ho mereixeu. Un petó.

    ResponderEliminar